ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Mεταμνημονιακό και... προεκλογικό, ενόψει ΔΕΘ

15:14 - 17 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Mεταμνημονιακό και... προεκλογικό, ενόψει ΔΕΘ
Επί τρεις ώρες συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, καθώς είχε πλούσια ατζέντα. Οικονομία, έξοδος από το μνημόνιο, Σκοπιανό, διπλωματικός πόλεμος με Ρωσία και προετοιμασία για ΔΕΘ ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και τον Αλέξη Τσίπρα που φυσικά έδωσε το παρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφορικά με την οικονομία υπογραμμίστηκε πως το 2019 στο μεσοπρόθεσμο αποτυπώνεται υπέρβαση στόχου 800 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό είναι δεδομένο. Το ερώτημα που τέθηκε είναι το πώς θα κατανεμηθεί η συγκεκριμένη υπεραπόδοση.

Πού θα πάνε δηλαδή οι φορολοελαφρύνσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν τονίσει πως η υπεραπόδοση δεν είναι εφάπαξ αλλά παραμετρική κάτι το οποίο αφήνει δημοσιονομικό χώρο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για μόνιμες φοροελαφρύνσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει ΔΕΘ πρέπει να αποφασιστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί και η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής. Μέχρι την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να λάβουν χώρα πολλές συσκέψεις ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τον Πρωθυπουργό ώστε να λάβουν συγκεκριμένη μορφή οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο προϋπολογισμό ο οποίος θα κατατεθεί τον Οκτώβριο.

Βασικό θέμα είναι λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ το πώς θα γινει αντιληπτό στους πολίτες πως η μεταμνημονιακή εποχή έχει έρθει και η κυβέρνηση φροντίζει να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους. Ο χρόνος άλλωστε πιέζει την κυβέρνηση, καθώς ακόμη κι αν εξαντληθεί η τετραετία (πράγμα δύσκολο), απομένει μόνο ένας χρόνος για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που φανερώνουν οι δημοσκοπήσεις.

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την απέλαση Ρώσων διπλωματών πηγές τονίζουν πως το ζήτημα είναι λήξαν ενώ σημειώθηκε πως δεν πρόκειται για πολιτικό αλλά κυβερνητικό θέμα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 17 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.