ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το...brainstorming του Μαξίμου βγάζει φιέστες (Πνύκα, Καστελόριζο) και φοροελαφρύνσεις (ΔΕΘ)

07:44 - 18 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Το...brainstorming του Μαξίμου βγάζει φιέστες (Πνύκα, Καστελόριζο) και φοροελαφρύνσεις (ΔΕΘ)
Φιέστες και νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης με φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ βγάζει το brainstorming του Μεγάρου Μαξίμου για τη μεταμνημονιακή εποχή. Από τις 20 Αυγούστου μέχρι την Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσουν επικοινωνιακή μάχη, προκειμένου να πείσουν τον ελληνικό λαό πως "κερδίσαμε τη μάχη", πως ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία και πως σύντομα οι πολίτες θα δουν βελτίωση στην καθημερινότητά τους.

Η "σφαλιάρα" στο τελευταίο Eurogroup έκοψε τη φόρα του Μαξίμου, που ήθελε να βάλει ψηλά στην ατζέντα το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν τελικά οι περικοπές στις συντάξεις. Το Βερολίνο φρόντισε, ωστόσο, να στείλει αυστηρό μήνυμα κι έτσι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στη στρατηγική της.

Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, με τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται εισηγήσεις, να ακούει προτάσεις και φυσικά να ενημερώνει πως ετοιμάζει εκδηλώσεις για την έξοδο από το Μνημόνιο στις 20 Αυγούστου, αλλά και πακέτο με φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση έχει δημοσιονομικό περιθώριο άνω των 700 εκατ. ευρώ για φοροελαφρύνσεις και επιδόματα που θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός. Ήδη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, οι συνεργάτες του και το οικονομικό επιτελείο συγκεκριμενοποιούν τα μέτρα για τα οποία θα δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα υποσχεθεί για τρίτη χρονιά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους.

Μέχρι να φτάσουμε, όμως, εκεί θα προηγηθούν κυβερνητικές φιέστες για την έξοδο από το πρόγραμμα. Η εκδήλωση της γραβάτας στο Ζάππειο ήταν μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Καστελόριζο και Πνύκα.

Συγκεκριμένα, υπάρχει εισήγηση να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός την έξοδο από το πρόγραμμα, ακριβώς από το σημείο που ανακοινώθηκε η είσοδός μας σε αυτό από τον Γιώργο Παπανδρέου. Από το Καστελόριζο.

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο. Έτσι και θα γίνει..

Η κυβέρνηση θα κάνει όμως και φιέστα εξόδου από το μνημόνιο και στην Αθήνα. Πιθανότερος τόπος της εκδήλωσης η Πνύκα, απ` όπου ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα του μέλλοντος. Με Με το concept που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζοντας από το ίδιο σημείο το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πυρετώδεις λοιπόν οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό επιτελείο, που φυσικά τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις. Ο πολιτικός χρόνος τρέχει αμείλικτος και με τις δημοσκοπήσεις να πιέζουν στο Μαξίμου επιχειρούν μία επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να κλείσουν την ψαλίδα με τη ΝΔ.

Όσο για το πότε θα γίνουν εκλογές, ο Αλεξης Τσίπρας συνέστησε να πάμε για μπάνιο και βλέπουμε... Προηγούνται τα μπάνια του λαού, οι φιέστες και οι εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 18 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.