ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις απελάσεις από την Αθήνα

17:26 - 18 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Μόσχα: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις απελάσεις από την Αθήνα
Το ζήτημα των απελάσεων Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δεν θεωρείται λήξαν για τη Μόσχα, με το ρωσικό ΥΠΕΞ να σημειώνει πως είναι αυτονόητο πως "θα υπάρξουν συνέπειες".

«Τέτοιες πράξεις έχουν συνέπειες», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria και το Reuters.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Αθήνα «σύρθηκε» από μια βρώμικη προβοκάτσια σε βάρος της Μόσχας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες δεν γίνεται να μην έχουν συνέπειες, δεν εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες από την Αθήνα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.

Η υπόθεση συνδέεται και με τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν μια κατάρρευση των συνομιλιών», δήλωσε υψηλόβαθμος Έλληνας διπλωμάτης. «Αναβάθμισαν τον βαθμό εμπλοκής τους στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Η Ρωσία σχεδιάζει τα αντίποινά της, ενώ ανεστάλησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:13 - 18 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.