ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πρώτη συνέπεια: Αναβάλλεται οριστικά η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

13:36 - 19 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Η πρώτη συνέπεια: Αναβάλλεται οριστικά η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα
Με δεδομένη τη διπλωματική κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία είχαν παγώσει οι διαδικασίες προετοιμασίας της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, η οποία τελικά αναβάλλεται οριστικά! Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση της Μόσχας ότι θα υπάρξουν συνέπειες προς την ελληνική πλευρά ανακοινώνεται η αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ και φυσικά αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια...
Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα τόνισε την Πέμπτη ότι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα (προγραμματιζόταν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), «στην παρούσα κατάσταση, χάνει τη σημασία της, τουλάχιστον με τους προγενέστερους προγραμματισμένους όρους».
Φαίνεται λοιπόν πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, καθώς η Μόσχα θεωρεί αδικαιολόγητη και λάθος τη θέση της Ελλάδας. Αυτό είναι βέβαια μόνον η αρχή.
Ο Ρώσος Πρέσβης, Σεργκέι Μασλόφ προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες. Όπως ανέφερε, ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία από αυτό θα συμβεί, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες από την Αθήνα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.

Η υπόθεση συνδέεται και με τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν μια κατάρρευση των συνομιλιών», δήλωσε υψηλόβαθμος Έλληνας διπλωμάτης. «Αναβάθμισαν τον βαθμό εμπλοκής τους στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Η Μόσχα απείλησε με αντίποινα, αλλά η Ελλάδα δεν έκανε πίσω, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να κατηγορεί για ασέβεια τη Ρωσία.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 19 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.