ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας-Κοτζιάς για Ρωσία: Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά

18:33 - 19 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας-Κοτζιάς για Ρωσία: Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Σεργκέι Λαβρόφ και τη σοβαρή επιδείνωση στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε εκτάκτως από το υπουργείο Εξωτερικών για να πάει στο Μαξίμου, ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα σχετικά με τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτηση υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα που σύμφωνα με το σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους συνεχίζει να  προγραμματίζεται.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα (αλλά) το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά» τόνιζαν νωρίτερα διπλωματικές πηγές.

Θυμίζεται ότι την ακύρωση της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας στο πρακτορείο TASS. Σύμφωνα με τους Ρώσους η ημερομηνία που είχε προταθεί από την ελληνική πλευρά δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τον αριθμό και την ημερομηνία απέλασης.

«Δεν μιλάει για ακύρωση ο Ρώσος πρέσβης, αλλά για το ακατάλληλο της στιγμής για την επίσκεψη του Λαβρόφ» αποσαφήνιζαν πάντως οι ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:35 - 19 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.