ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόσκας: Δεν υπήρξαν λάθη στρατηγικής στο Μάτι

11:50 - 28 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Τόσκας: Δεν υπήρξαν λάθη στρατηγικής στο Μάτι
«Δεν υπήρξαν λάθη στρατηγικής στο Μάτι», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μια μέρα μετά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία στο Μάτι από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών. «Σε δεύτερο χρόνο μπορεί να βρούμε λάθη, αλλά οι πυροσβέστες έδειξαν αυτοθυσία», συμπλήρωσε.

«Εκτρέψαμε άμεσα τα μέσα πυρόσβεσης προς την Πεντέλη. Η φωτιά ήταν αδύνατο να κρατηθεί στη Λεωφόρο Μαραθώνος», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ παραδέχθηκε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο Μάτι είχε προτείνει να γίνει εκκένωση. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι ο στόχος της χθεσινής συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου ήταν να μπουν «οι βάσεις για να χτιστεί κάτι διαφορετικό, κάτι που θα αποτρέψει την επανάληψη της καταστροφής».

«Δόθηκαν οι κατευθύνσεις σε πέντε πλευρές που αφορούν την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων σε εθνικό επίπεδο ώστε να μην συνεχίσει αυτό το άναρχο περιβάλλον της δόμησης σε όλη την Ελλάδα. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την αναδιαργάνωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας για να είναι ακόμη πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές. Τα υπόλοιπα αφορούσαν θέματα οικονομικής ενίσχυσης.», σχολίασε ο κ. Τόσκας. 

«Και εγώ είπα ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη στην συνέτευξη Τύπου», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί αναντιστοιχίας των λεγόμενων του με αυτά που είπε χθες ο Τσίπρας. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή στρεβλώσεων», συμπλήρωσε. 

«Είμαστε συντετριμμένοι με τις απώλειες και τις καταστροφές που έγιναν στην περιοχή. Οφείλουμε όμως να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που εξλίχθηκε σε πολύ μικρό χρόνο και να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πρώτες ανάγκες των πυροπαθών. Είμαι βαθύτατα θλιμμένος με την καταστροφή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.