ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλέφτης» Τσίπρας στο Μάτι και νέες αποκαλύψεις για τους νεκρούς

13:35 - 30 Ιουλ 2018 | Πολιτική
«Κλέφτης» Τσίπρας στο Μάτι και νέες αποκαλύψεις για τους νεκρούς
Πληθαίνουν οι πληροφορίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών από τις πυρκαγιές, πριν από τη σύσκεψη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ, για την "εν κρυπτώ" επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι.

Νέα μαρτυρία που ενισχύει την άποψη ότι η κυβέρνηση γνώριζε για νεκρούς όταν έστησε τις κάμερες στο κέντρο επιχειρήσεων, έρχεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, είπε πως «στις 23:20, πριν ξεκινήσει το συντονιστικό όργανο ενημέρωσης, το ΕΚΕΠΥ ξεκίνησε να επικοινωνεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό ειδικών σάκων περισυλλογής νεκρών. Πριν μπει ο κ. Πολάκης στο συντονιστικό, ήδη το υπ. Υγείας ζητούσε πολύ μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών».

«Αρχικά ζητούσαν 40 και μετά 60 σάκους. Μιλούσαν με τους σεκιούριτι που ήταν στο κτήριο για να συνεννοηθούν. Εάν αυτό δεν το γνώριζε ο κ. Πολάκης μπαίνοντας είναι εξίσου κακό με το να μην γνώριζε για νεκρούς. Το ΕΚΕΠΥ είναι οργανόγραμμα του υπ. Υγείας, είναι το ίδιο το υπ. Υγείας» πρόσθεσε ο κ. Πουλής.

Σπίρτζης: Είχαμε ανεπιβεβαίωτη ενημέρωση για νεκρούς

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Real FM, παραδέχθηκε επίσης πως υπήρχε ενημέρωση για νεκρούς, αλλά λίγα λεπτά μετά τη σύσκεψη και όχι πριν από αυτή.

"Υπήρχε μία πληροφόρηση εξ όσων γνωρίζω, μετά την ενημέρωση που έγινε, όταν έφυγαν οι κάμερες για την πιθανότητα δύο αν θυμάμαι καλά ή ενός συμπολιτών, που ήταν ανεπιβεβαίωτες. Ήταν ανεπιβεβαίωτη. Όταν είχαμε πληροφόρηση βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μία ώρα μετά και μίλησε για πάνω από 20 νεκρούς. Είχαμε ανεπιβεβαίωτη ενημέρωση για δύο νεκρούς, εκείνη την ώρα οι προτεραιότητές μας ήταν τελείως διαφορετικές. Που θα αποσκοπούσε να κρύβαμε αν ξέραμε ότι είχαμε εκείνη τη στιγμή νεκρούς; Θα πέρναμε τους νεκρούς και θα φεύγαμε; Αυτά που γίνονται και αυτά που ακούγονται είναι τρελά πράγματα" ανέφερε.
 "Πολλοί από εμάς δεν κοιμούνται τα βράδια για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που έχει ο καθένας, δεν μπορούμε να ακούμε ερωτήσεις, οι οποίες είναι απαράδεκτες" συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Μάτι, χωρίς, όμως, να ενημερώσει εκ των προτέρων ότι θα βρεθεί στο σημείο της καταστροφής. Ο Πρωθυπουργός ξεκάθαρα ήθελε μία "ήρεμη" επίσκεψη, χωρίς κάμερες και πολύ κόσμο.
ΝΔ:  Ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι
Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε αιχμηρά τη συγκεκριμένη ενέργεια, σημειώνοντας πως το Μαξίμου συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια:
«Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.
Οι πολίτες, όμως, δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν», αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:12 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.