ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τζανακόπουλος κατηγορεί αντιπολίτευση και ΜΜΕ για τυμβωρυχία

17:09 - 30 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Ο Τζανακόπουλος κατηγορεί αντιπολίτευση και ΜΜΕ για τυμβωρυχία
"Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης θα είναι έμπρακτη", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως ΜΜΕ και αντιπολίτευση δεν ασκούν κριτική αλλά κάνουν "τυμβωρυχία", ενώ ανακοίνωσε και όλες τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πυρόπληκτων. Προανήγγειλε δε σχέδιο παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων σε όλη τη χώρα υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ αλλά και δέσμη συγκεκριμένων χωροταξικών παρεμβάσεων στο Μάτι.

Αρχικά, απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση για "επικοινωνιακά σόου", ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε την άποψη πως στη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας δεν υπήρχαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για νεκρούς.

Όσο για τη σημερινή "εν κρυπτώ" επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι είπε: "Αν ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει να πάει στο Μάτι συνοδεία καμερών θα μιλούσατε όλοι για επικοινωνιακό σόου.

Ο πρωθυπουργός ήθελε να βρεθεί να αποτιμήσει την κατάσταση και να συνομιλήσει με πολίτες, όπως και έγινε. Δεν πήγε κρυφά. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε σοβαρή κριτική αλλά δεν θα κάνουμε επικοινωνιακό διάλογο".

Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι παραπλανήθηκε ή δεν ενημερώθηκε τις κρίσιμες ώρες, ο Δ. Τζανακόπουλος επικαλέσθηκε τις δηλώσεις του Δ. Μπαλτάκου και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε παραπλάνηση, αλλά «ορθή διαδείριση της κατάστασης» και καταλόγισε «επικοινωνιακή τυμβωρυχία» στα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλάβει την ευθύνη που διαχρονικά της αναλογεί.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ακόμα πως στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε και η συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής υπό τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη για την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης για την αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την ενίσχυση του επιτελικού & συντονιστικού ρόλου της.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της περιοχής αλλά και για την ενίσχυση όσων επλήγησαν να ολοκληρωθούν ταχύτατα και να είναι απλές χωρίς γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις.

Από την Παρασκευή 23/07 έχουν ολοκληρωθεί οι 3.676 αυτοψίες που διενέργησαν οι μηχανικοί του Υπ. Υποδομών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου & Μεγαρέων: - 1.803 κτήρια κρίθηκαν ΠΡΑΣΙΝΑ, - 827 ΚΙΤΡΙΝΑ, - 1.046 ΚΟΚΚΙΝΑ.

Από αύριο, Τρίτη 31 Ιουλίου, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με αιτήσεις στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών.

Σχέδιο αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων

Τέλος, εκπονείται σχέδιο παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων σε όλη τη χώρα υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ αλλά και δέσμη συγκεκριμένων χωροταξικών παρεμβάσεων στο Μάτι, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε ακόμα πως "ο σεβασμός προς τα θύματα επιτάσσει να μην ξεχάσουμε κανέναν και καμία. Να σταθούμε ως Πολιτεία δίπλα στις οικογένειές τους. Και να πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα για την αποκατάσταση της περιοχής και για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών

Αυτή μπορεί να είναι και η μοναδική έμπρακτη συγγνώμη της Πολιτείας για τις διαχρονικές ευθύνες της.

Οσον αφορά τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση".

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.