ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ για Τσίπρα: Κουβέντα για μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας

17:32 - 07 Αυγ 2018 | Πολιτική
ΚΚΕ για Τσίπρα: Κουβέντα για μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας
«Οι εξαγγελίες Τσίπρα αποτελούν πρόκληση , όχι μόνο γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Ο Περισσός μιλά επίσης και για επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης με τις μάντρες των αυθαιρέτων και προσθέτει ότι η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση για τις εξαγγελίες Τσίπρα από το Λαύριο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει:
Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην Ανατολική Αττική, μοιάζει να είναι η προηγούμενη μιας νέας καταστροφής.
Ο κ. Τσίπρας, από το Λαύριο, που πριν μερικούς μήνες διοργάνωνε το αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής, πάλι δεν είπε κουβέντα για μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας κι ενώ έχει προηγηθεί η καταστροφική πυρκαγιά, που άφησε πίσω τις δεκάδες ανθρώπινες απώλειες, κατεστραμμένες περιουσίες και δασικές εκτάσεις.
Η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, γιατί μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος. Γιατί συνειδητά συνέχισε την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στο βωμό των πλεονασμάτων. Γιατί ενίσχυσε την εμπορευματοποίηση της γης στο βωμό των επενδύσεων του κεφαλαίου. Γιατί κι αυτή προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ την ίδια στιγμή άφησε τον κόσμο απροστάτευτο.
Αποτελούν πρόκληση οι εξαγγελίες Τσίπρα, όχι μόνο γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ίδιων φαινομένων, αλλά και προβλημάτων από πλημμύρες, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στήριξη των δομών υγείας της περιοχής.
Στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων, τη στιγμή που προχωρά στην παραχώρηση των δασών, των ακτών, των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, με το νέο νόμο για το δομημένο περιβάλλον προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της αδειοδότησης και των ελέγχων των κτιρίων, εξαιρώντας, όμως, από αυτές τις διαδικασίες τα έργα που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις.
Η αποστροφή του κ. Τσίπρα, ότι τέτοιες καταστροφές είναι μπροστά μας, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του, μόνο ανατριχίλα προκαλεί. Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τον ματώνουν καθημερινά. Να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και για μέτρα προστασίας της ζωής του.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.