ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Θα ζητήσει τα λεφτά της πίσω για το Γραμματικό!

15:20 - 12 Αυγ 2018 | Πολιτική
Κομισιόν: Θα ζητήσει τα λεφτά της πίσω για το Γραμματικό!
Στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο, να απαιτήσει η Κομισιόν την επιστροφή των χρημάτων που έδωσε, ως συνεισφορά, για τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Γραμματικό της Αττικής, αναφέρεται, με έγγραφη απάντηση της προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, η Ρουμάνα Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου.

Αφήνοντας έκθετη την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η Επίτροπος αποκαλύπτει ότι «στις 29 Μαΐου 2018, σχετικά με το έργο «Κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής στη Βορειοανατολική Αττική στο Μαύρο Βουνό Γραμματικό», η Κομισιόν απέστειλε επιστολή προ- διόρθωσης στις ελληνικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι το έργο δεν λειτουργεί και ζήτησε 100 % δημοσιονομική διόρθωση, στον προϋπολογισμό του».

Όπως δε με αυστηρότητα τονίζει  «εάν οι ελληνικές αρχές δεν αποδεχθούν τα συμπεράσματα της Επιτροπής, δεν θα προχωρήσει η τελική απόφαση για την χρηματοδότηση του σχεδίου από την ΕΕ»

Περισσότερο αποκαλυπτικός για το «παρασκήνιο» ήταν, στην γραπτή του ερώτηση, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, που σημείωνε ότι:

*Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών (21 Μαρτίου 2018 - αναφορά αριθ. 0573/2011 του Κωνσταντίνου Παπαγγενοπούλου) ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον χώρο υγειονομικής ταφής στο Γραμματικό και ότι ζητείται πλήρης επιστροφή των κεφαλαίων.

*Στις 14 Ιανουαρίου 2015 υποβλήθηκε στις ελληνικές αρχές πρόταση για 100% δημοσιονομική διόρθωση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς του Ταμείου Συνοχής, επειδή το έργο δεν ήταν λειτουργικό και υπήρχαν επίσης περιβαλλοντικοί λόγοι.

*Στην επιστολή τους τον Μάρτιο του 2015, οι ελληνικές αρχές δεν δέχτηκαν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσκόμισαν πρόσθετα έγγραφα και πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο του έργου σε σχέση με τα εκκρεμή ζητήματα.

 Η Κομισιόν, όμως, θεωρεί ότι το σχέδιο παραμένει ελλιπές και μη λειτουργικό.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 12 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.