ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Λεφτά θα πάρετε, φτιάξτε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νησιά!

14:45 - 13 Αυγ 2018 | Πολιτική
Κομισιόν: Λεφτά θα πάρετε, φτιάξτε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νησιά!
Με μεσοβέζικο αλλά υπαινικτικό τρόπο απάντησε, στις 7 Αυγούστου 2018, ο Επίτροπος Andriukaitis, σε γραπτή ερώτηση που είχε υποβάλλει από τις 29 Ιουνίου 2018, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην νησιωτική Ελλάδα και η οποία, όπως ισχυρίσθηκε, οποία εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των τουριστών.

Στην ερώτηση του ο έλληνας ευρωβουλευτής, αποκάλυπτε ότι ελάχιστες είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που λειτουργούν στα νησιά της Ελλάδος και ειδικότερα σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, δεν υπάρχει ούτε μια ΜΕΘ.

Τόνιζε δε, επιπλέον, ότι στα Δωδεκάνησα, μόνο στο νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί ΜΕΘ έξι κλινών. Αντίστοιχα, στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του νοσοκομείου Κερκύρας με τέσσερις κλίνες. Τέλος, η Κρήτη, με 2.302 νοσοκομειακές κλίνες και πληθυσμό 621.000 κατοίκους, διαθέτει μόνον 38 κλίνες ΜΕΘ.

Πριν λίγες μέρες, στην απάντηση του, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος, αφού αναλώθηκε στις γνωστές γενικότητες ότι, η Κομισιόν υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των κρατών μελών της ΕΕ για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών τους, αλλά η οργάνωση και η παροχή υπηρεσιών υγείας η ιατρική περίθαλψη εμπίπτει στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών, αποκάλυψε ότι:

Κατά την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020, η Ελλάδα θα λάβει τουλάχιστον 367,5 εκατ. Ευρώ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ταμεία επενδύσεων για επενδύσεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Επίτροπος έριξε την ευθύνη, για το τι πρέπει να γίνει μ’ αυτά τα λεφτά, στις ελληνικές αρχές, τονίζοντας όμως ότι αυτές θα πρέπει να αποφασίσου ποιοι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Τι άλλο να τους πει δηλαδή….

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.