ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Η κρίση δεν έχει παρέλθει, γιατί... ανατροφοδοτείται

16:12 - 14 Αυγ 2018 | Πολιτική
Βενιζέλος: Η κρίση δεν έχει παρέλθει, γιατί... ανατροφοδοτείται
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έζησε από πρώτο χέρι την ελληνική κρίση και διετέλεσε σε αυτό το διάστημα σε πολλά πόστα. Ανάμεσα σε αυτά, υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τώρα που το πρόγραμμα τελειώνει, ο κ. Βενιζέλος μιλά σε σχετικό αφιέρωμα του περιοδικού Der Spiegel για το τέλος της περιπέτειας. Ή μήπως δεν τελειώσαμε ακόμα;

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Όπως σημειώνει, η επικράτηση των λαϊκίστικων δυνάμεων το 2015 οδήγησε σε μία δεύτερη οικονομική κρίση και ένα τρίτο πρόγραμμα, με τεράστιες ζημιές.

«Δυστυχώς η κρίση δεν έχει παρέλθει, επειδή το παρόν πολιτικό πλαίσιο την ανατροφοδοτεί», υπογραμμίζει, ενώ σημειώνει ότι η χώρα παλεύει τώρα να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν το 2014.

«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, ήταν πολύ αργά», τονίζει και παρατηρεί πως «όταν κανείς δεν λέει άβολες αλήθειες και δε λαμβάνει αποφάσεις, ανεξάρτητα από το πολιτικό και συναισθηματικό κόστος, δεν ωφελεί ούτε τα συμφέροντα της Ευρώπης ούτε αυτά της ίδιας του της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.