ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

18:37 - 14 Αυγ 2018 | Πολιτική
Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Ελεύθεροι έως τη δίκη τους αφέθηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν επί πέντε και πλέον μήνες στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου αφότου πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Μ'αλιστα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα μεταβεί στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης για να παραλάβουν τους δύο στρατιωτικούς με ασφάλεια στην πατρίδα.

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη των 2 στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης

 Αντιδρώντας στην είδηση της αποφυλάκισης ο Ελληνας πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

 

 

Ο υπουργός Αμυνας, ανήρτησε στο Twitter εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο.

12cvvvbbrrddd

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, ευθύς μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για τη διαδικασία απελευθέρωσης από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, τους οποίους επισκέφτηκε στις 16 Μαΐου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης, στις οποίες    κρατούνται από την 1η Μαρτίου, απέστειλε, στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το ακόλουθο μήνυμα:

«Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Καλή λευτεριά.»

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 14 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.