ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαιώνεται η συμφωνία Αθήνας-Βερολίνου για το προσφυγικό- Τι προβλέπει

14:02 - 17 Αυγ 2018 | Πολιτική
Επιβεβαιώνεται η συμφωνία Αθήνας-Βερολίνου για το προσφυγικό- Τι προβλέπει
Επιβεβαιώνει η γερμανική πλευρά την ύπαρξη συμφωνία με την Ελλάδα σχετικά με το μεταναστευτικό. Η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αφορά κυρίως στο θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν, ανακοίνωσε τη συμφωνία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της.

Από την ελληνική πλευρά προκύπτει η πληροφορία για συμφωνία επιστροφής στην Ελλάδα 2.000 μεταναστών από τη Γερμανία. Την ίδια ώρα η Γερμανία δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης. Η ελληνική πλευρά εκτιμά πως με αυτή τη συμφωνία η Αθήνα βγαίνει κερδισμένη, καθώς το Βερολίνο θα αποδεχθεί τελικά περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

Μένει να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία. Για την ώρα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αρκέστηκε να πει πως «Τα υπουργεία Εσωτερικών έχουν συμφωνήσει και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει».

Όπως διευκρίνισε, λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Όσο για τη συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί με την Ισπανία, η Γερμανία θα μπορεί να επαναπροωθεί στην Ισπανία μετανάστες που εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου, μέσω του συστήματος Eurodac.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.