ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο... επίλογος του Τσίπρα από το Καστελόριζο στην Ιθάκη

13:18 - 20 Αυγ 2018 | Πολιτική
Ο... επίλογος του Τσίπρα από το Καστελόριζο στην Ιθάκη
Με... καβαφική και ομηρική διάθεση σχεδιάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικοινωνιακό χειρισμό του τέλους του προγράμματος, με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να ετοιμάζονται πυρετωδώς για το διάγγελμα της Τρίτης.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο Reporter, ο σχεδιασμός του Μαξίμου για φιέστες άλλαξε λόγω των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου, ωστόσο, θεωρούν απαραίτητο να γίνει ένα διάγγελμα έξω από τα συνηθισμένα. Έξω δηλαδή από το Μέγαρο Μαξίμου, σε ένα μέρος με μεγαλύτερο συμβολισμό.

Αρχικά, όπως είναι γνωστό υπήρχε η σκέψη να πάει ο Αλέξης Τσίπρας εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στο Καστελόριζο. Αυτή η σκέψη, όμως, φαίνεται πως έχασε έδαφος λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί με τους δεκάδες θανάτους από τις πυρκαγιές.

Η εναλλακτική λύση που προκρίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να μεταβεί ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη και να βγάλει από εκεί το διάγγελμα για το τέλος των μνημονίων.

Μέρος πράγματι με ισχυρό συμβολισμό. Η... επιστροφή στην Ιθάκη, η επιστροφή στην "κανονικότητα". Το τέλος, ο επίλογος της περιπέτειας.

Μία επιλογή πιο safe και λιγότερο "προκλητική" από αυτή του Καστελόριζου. Μία επιλογή που συνδέεται και με παλιότερες αναφορές του Πρωθυπουργού στο ταξίδι του Οδυσσέα. Έστω κι αν αυτές οι αναφορές είχαν και κάποια λάθη όπως το "κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 20 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.