ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάγγελμα Τσίπρα... εναντίον όλων: Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή

12:08 - 21 Αυγ 2018 | Πολιτική
Διάγγελμα Τσίπρα... εναντίον όλων: Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή
Με επιθέσεις στους προκατόχους έκανε το διάγγελμα τις εξόδου από τα μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας, από την Ιθάκη. Μίλησε για πέντε χρόνια που η Ελλάδα καταστράφηκε και που "τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί". Σημείωσε πως η πορεία της χώρας άλλαξε όταν ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως τώρα τα "μνημόνια" τελείωσαν, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχει και συνέχεια. "Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους. Θα φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως μας αξίζει. Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

"Τα μνημόνια της λιτότητας, της ύφεσης, και της κοινωνικής ερήμωσης, επιτέλους τελείωσαν. Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της σαν μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του από την Ιθάκη για την έξοδο από την οκταετή «οδύσσεια» των μνημονίων

Το διάγγελμα δεν είχε όμως μόνο πανηγυρικό κλίμα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στους προκατόχους του, λέγοντας πως "μέσα σε πέντε χρόνια συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για χώρα σε καιρό ειρήνης. Υλοποιήθηκαν σκληρά μέτρα λιτότητας, ενώ η Δημοκρατία ευτελίστηκε".

Συνέχισε δε λέγοντας πως «τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και πρωθυπουργοί τραπεζίτες».

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει τη μοίρα του: «Πριν από τρία χρόνια πήρε μία ιστορική απόφαση να πάρει το τιμόνι από εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σε βράχια και να το δώσει σε νέους καπετάνιους. Αναλάβαμε το καθήκον με υπευθυνότητα» είπε, προσθέτοντας:  «Περάσαμε από πολλά κύματα. Το πλήρωμα άλλαξε. Άλλοι φοβήθηκαν τα κύματα και άλλοι θέλησαν να τα δαμάσουν».  

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμισε ότι σε αυτή την αφετηρία της νέας εποχής «δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων», «δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει» και «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Διότι όπως είπε αυτά «είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα». 

 «Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά  δεν τελειώσαμε εδώ» τόνισε. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας» είπε. «Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι» και είναι «όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια». «Δεν πρόεκιται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους» υπογράμμισε.  

Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή, κατέληξε. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 21 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.