ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας από Σύρο: Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αύξηση κατώτατου μισθού

12:42 - 24 Αυγ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας από Σύρο: Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αύξηση κατώτατου μισθού
"Δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου. Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς", τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της περιοδείας του στη Σύρο, απ` όπου υποσχέθηκε επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και αύξηση κατώτατου μισθού.

Αρχικά, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου, Γιώργο Μαραγκό, στον οποίο τόνισε πως η ανάκαμψη «δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου», προσθέτοντας πως το τέλος των μνημονίων φέρνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Τα μνημόνια είχαν έναν σαφή στόχο: να συρρικνωθεί η αμοιβή της εργασίας. Γι’ αυτό και τώρα, τέλος αυτής της περιόδου και τέλος των μνημονίων, σημαίνει επαναφορά των δικαιωμάτων, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, και αύξηση του κατώτατου μισθού» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Σύρου. Αφού εξήρε τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτιστική προσφορά της νήσου, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά όμως η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε δε, στις προοπτικές να εργάζονται 1.000 άτομα εκεί (από τα 300 που εργάζονται σήμερα).

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια τα Ναυπηγεία, στο Νεώριο, όπου τον υποδέχθηκαν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι.

«Δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου. Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς» είπε στους εργαζομένους και τόνισε: «Πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι οι δουλειές, οι αξιοπρεπείς δουλειές», υπενθυμίζοντας ότι η ανεργία μειώθηκε κάτω από το 20%. Η ελεύθερη αγορά, είπε, «δεν ενδιαφέρεται για τον κόπο του μεροκαματιάρη».

O κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι  το Νεώριο θα συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της κυκλαδικής βιομηχανίας και διαβεβαίωσε τους εργαζομένους  ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.