ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κίνα τη Δευτέρα ο Κοτζιάς

12:23 - 26 Αυγ 2018 | Πολιτική
Στην Κίνα τη Δευτέρα ο Κοτζιάς
Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προσκεκλημένος του Κινέζου ομολόγου του, Γουάνγκ Γι.

Είναι η τέταρτη επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά,με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών  στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και την πολυπληθέστερη χώρα, με 1,3 δισ. κατοίκους.  Οι συνομιλίες θα εστιάσουν στο επενδυτικό σχέδιο «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος (One Belt, One Road)», στο οποίο η Ελλάδα θεωρείται κομβικός και στρατηγικός εταίρος,

Η επίσκεψη εντάσσεται στον κύκλο υψηλών επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Κοτζιάς από τον Μάιο σε όλα τα μεγάλη διεθνή κέντρα αποφάσεων (ΗΠΑ, Βερολίνο, Ρωσία) και ολοκληρώνεται με την επικείμενη έλευση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, στις 6 Σεπτεμβρίου. Επίσης, η επίσκεψη στην Κίνα τοποθετείται και σε ένα ευρύτερο πλέγμα διμερών επισκέψεων του υπουργού Εξωτερικών στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία, μετά τις επισκέψεις σε Ινδία, Σιγκαπούρη και Ν. Κορέα, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, κατά την παραμονή του αρχικά στο Πεκίνο και ακολούθως στη Σαγκάη, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, τον αντιπρόεδρο της Κίνας, υψηλόβαθμα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, καθώς και με Κινέζους επιχειρηματικούς παράγοντες, με στόχο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας των δύο χωρών, οικοδομώντας στη δυναμική των διμερών σχέσεων που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.