ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

13:51 - 28 Αυγ 2018 | Πολιτική
Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία
Τριήμερο πένθος για την πολεμική αεροπορία ανακήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του

Τέλος, προσερχόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Καμμένο η κ. Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επισμηναγού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για τον άδικο χαμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα κοντά στη Σπάρτη:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του κυβερνήτη, επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πατέρα ανήλικων παιδιών, και στην Πολεμική Αεροπορία που έχασε έναν άξιο κι έμπειρο πιλότο, εν ώρα καθήκοντος».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει, προσθέτει, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 28 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.