ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναι» Παρασκευόπουλου σε αλλαγές στον νόμο του

10:01 - 29 Αυγ 2018 | Πολιτική
«Ναι» Παρασκευόπουλου σε αλλαγές στον νόμο του
Υπέρ των αλλαγών στον νόμο που φέρει το όνομά του τάσσεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τον σάλο που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου της Energa, αλλά και οι άδειες που δίδονται στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Βάσει των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου έχουν αποφυλακισθεί εκατοντάδες ποινικοί, αλλά και πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν ο νόμος του πρέπει να αλλάξει , είπε «ναι, πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η νομοθεσία πρέπει να είναι υπό επανεξέταση όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ωστόσο ότι οι αποφυλακίσεις και οι προκλητικές άδειες «δεν είναι θέμα του δικού του νόμου», αλλά  νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που χρονολογούνται από τη  δεκαετία του '90.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό και ειδικά την απομάκρυνση του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και αν αυτή συνδέδεται με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο Energa, ο κ. Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι η απομάκρυνση δεν συνδέεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι ο κ. Κοντονής δεν έχει προσωπική ευθύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.