ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντιμιτρόφ: Το δημοψήφισμα κρίνει το μέλλον της «Μακεδονίας»

15:16 - 29 Αυγ 2018 | Πολιτική
Ντιμιτρόφ: Το δημοψήφισμα κρίνει το μέλλον της «Μακεδονίας»
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο κ. Ντιμιτρόφ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι πολλές χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα του σε τομείς όπως αυτούς του κράτους δικαίου, της δημόσιας διοίκησης και της καταπολέμησης της διαφθοράς και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να «επενδύσει» στην ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ.

Τόνισε, δε, ότι τα Βαλκάνια δεν είναι περιφέρεια της ΕΕ, αλλά μια «νησίδα εντός της ΕΕ» που έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι προσπάθειες της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ ξεκίνησαν από το 1993, όταν το κοινοβούλιο της χώρας ομόφωνα αποφάσισε ότι θέλει να ενταχθεί στη Συμμαχία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινή γνώμη των Σκοπίων, κατά τα 2/3, υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συνειδητοποιούν τη σημασία αυτού του στόχου.

Το δημοψήφισμα

Μιλώντας για το δημοψήφισμα, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικών κομμάτων, αριστεράς ή δεξιάς, αλλά για το μέλλον της ίδιας της «Μακεδονίας» και για την «οικοδόμηση σχέσεων φιλίας» σε μια περιοχή που το χρειάζεται.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενημερώνει τους πολίτες της χώρας σχετικά με το δημοψήφισμα, για να λάβουν ελεύθερα τις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας τους.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τα Σκόπια έχτισαν «γέφυρα φιλίας» με τους βαλκανικούς λαούς και κυρίως με τους Έλληνες, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ.

«Εμείς και οι φίλοι μας οι Έλληνες θα είμαστε καλύτερα αν το πετυχουμε αυτό», επεσήμανε ο κ. Ντιμιτρόφ, σημειώνοντας ότι για κάποιους στη χώρα του θεωρείται «ήρωας» και για κάποιους άλλους «προδότης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.