ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποσχέσεις Τσίπρα: Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού

12:16 - 31 Αυγ 2018 | Πολιτική
Υποσχέσεις Τσίπρα: Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού
Το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης παρουσιάστηκε στο νέο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικότερα ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως κύρια προτεραιότητα της μεταμνημονιακής Ελλάδας την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, βασική προϋπόθεση για να ρυθμιστεί η αγορά εργασίας αποτελεί η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε «καλή δύναμη» στους υπουργούς του, καθώς και «καλή δουλειά στα νέα τους καθήκοντα», τα οποία, όπως εξήγησε, δεν θα είναι εύκολα, αφού η έξοδος από τα μνημόνια γεμίζει τον λαό με προσδοκίες.

«Προχωράμε με σύνεση και με σχέδιο από εδώ και πέρα, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοια περιπέτεια, όπως η περιπέτεια της χρεοκοπίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «με σκληρή δουλειά και δύσκολες αποφάσεις, βγήκαμε από τα μνημόνια, έκλεισε ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, της επιτροπείας και των μειώσεων και πλέον τώρα μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, με σύνεση».

«Τώρα καλούμαστε να φτιάξουμε ένα νέο όραμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Τσίπρας για να επισημάνει πως «πυρήνας του σχεδίου μας παραμένει η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που σήκωσαν το βάρος της κρίσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 31 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.