ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όπλο» για τον Ζάεφ στο δημοψήφισμα οι αποκαλύψεις Wikileaks

17:13 - 04 Σεπ 2018 | Πολιτική
«Όπλο» για τον Ζάεφ στο δημοψήφισμα οι αποκαλύψεις Wikileaks
Ο Ζόραν Ζάεφ δεν αφήνει τις αποκαλύψεις των Wikileaks ανεκμετάλλευτες και τις κάνει... σημαία, ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός σημειώνει οτι οι πρόσφατες διαρροές των WikiLeaks πιστοποιούν οτι ακόμα και οι εθνικιστές του Γκρούεφσκι, δέχονταν το Βόρεια Μακεδονία, αρκεί να διασφάλιζαν την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Γι αυτό και διεκδικούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας για εσωτερική χρήση.

Η διαρροή του τηλεγραφήματος που δείχνει ότι η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από το 2008, με αντάλλαγμα όμως την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας, είναι ένας ακόμα λόγος οι σκοπιανοί να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα. Αυτό δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, που πρόσθεσε: Πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης Γκρουέφκι, στην οποία αναφέρεται το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks.

Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις Πρέσπες επιβεβαιώθηκε η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος» της σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας.

Με αυτό το επιχείρημα καλεί τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 04 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.