ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Συμφωνία των Πρεσπών στη ΔΕΘ, μέσω Μητσοτάκη και συλλαλητηρίων

07:44 - 05 Σεπ 2018 | Πολιτική
Η Συμφωνία των Πρεσπών στη ΔΕΘ, μέσω Μητσοτάκη και συλλαλητηρίων
Η μεγάλη «μάχη» της ΔΕΘ ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη αναμένεται ασφαλώς να παιχτεί στα θέματα της οικονομίας και στις εξαγγελίες που θα κάνουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναφορικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ωστόσο, ιδιαίτερα και λόγω Θεσσαλονίκης, ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί και το Μακεδονικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά θα προτιμούσε να το αποφύγει, όμως, προετοιμάζεται να μιλήσει για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς γνωρίζει πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σηκώσει το θέμα, αλλά και γιατί ήδη προετοιμάζονται συλλαλητήρια από πολίτες που διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο Πρωθυπουργός θεωρείται δεδομένο πως θα μιλήσει για μία συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία, που βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, ενώ φυσικά θα επαναλάβει πολλές φορές τη φράση πως «με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Θεσσαλονίκη καθίσταται πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη φροντίσει να επαναφέρει το θέμα ψηλά στην πολιτική ατζέντα. Δεν άφησε φυσικά τις αποκαλύψεις των Wikileaks να πάνε χαμένες και όσο περνάνε οι μέρες θα επισημαίνει με μεγάλη έμφαση το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.

Ασφαλώς, η ΝΔ δεν θα στηρίξει επίσημα τα συλλαλητήρια, αλλά αυτά είναι δεδομένο πως θα πραγματοποιηθούν. Ήδη ο σχεδιασμός τους έχει ξεκινήσει και αναμφίβολα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε άβολη θέση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.