ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οριοθετημένα δάση και αιγιαλός

14:42 - 05 Σεπ 2018 | Πολιτική
Σταθάκης: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οριοθετημένα δάση και αιγιαλός
Με αφορμή τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «κατ' αρχάς, γίνονται για πρώτη φορά με τόση αποφασιστικότητα. Είναι σαφές και ισχυρό το μήνυμα. Θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων για να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα, εκεί που δεσμευτήκαμε, σε αιγιαλούς, εθνικούς δρυμούς, αναδασωτέες περιοχές και ρέματα».

«Η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε, «έχει ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεγάλες αλλαγές στην χωροταξία και την πολεοδομία της χώρας»:

  • αναρτώνται οι δασικοί χάρτες, που τους πήραμε στο 1% και μέχρι τέλος του 2019 θα έχουν φτάσει στο 90% και η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους οριοθετημένα δάση.
  • αναρτάται μέχρι το τέλος του 2018 η γραμμή των αιγιαλών και επιτέλους η χώρα θα αποκτήσει μέχρι το τέλος του 2019 οριοθετημένους αιγιαλούς
  • τρίτη μεγάλη μεταρρύθμιση είναι το Κτηματολόγιο, που το πήραμε στο 25%. Με την ενοποίηση με τα υποθηκοφυλακεία φτιάχνουμε ενιαίο δημόσιο φορέα και ταυτόχρονα έχουμε προκηρύξει άλλο 50% της ελληνικής επικράτειας, το 2020 να έχουμε φτάσει στο 75%.

«Άρα», όπως είπε χαρακτηριστικά, «το 2020 η χώρα για πρώτη φορά θα έχει δάση, αιγιαλούς, κτηματολόγιο και την νομοθεσία που έχουμε εισάγει»:

  • τοπικά χωρικά σχέδια σε κάθε Δήμο που θα καλύπτουν και την εντός και την εκτός σχεδίου δόμηση, όχι πολεοδομικά
  • περιφερειακά παρατηρητήρια για την αυθαίρετη δόμηση

«Η νομοθεσία είναι εκεί, εφαρμόζεται, είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις, αυτές προχωράμε. Οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν γίνει κυριολεκτικά για πάρα πολλές δεκαετίες», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.