ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Να μην προνομοθετήσει μέτρα ο Τσίπρας-Ερχόμαστε!

13:00 - 06 Σεπ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Να μην προνομοθετήσει μέτρα ο Τσίπρας-Ερχόμαστε!
Συνάντηση με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος είχε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας σίγουρος πως το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα πείσει τον ελληνικό λαό και σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι παρελθόν.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην προνομοθετήσει τίποτα απ` όσα πρόκειται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ, καθώς η ΝΔ έχει το δικό της στρατηγικό σχέδιο και βρίσκεται ήδη στο δρόμο προς την εξουσία.

«Επειδή διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, τού λέω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να μην μπει στον... κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών», τόνισε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

 DIM0441

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού κι εφόσον, εγώ πιστεύω, την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα το εφαρμόσει με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματικού της λόγου και συγκεκριμένα μίλησε για:

-Μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εντός μιας διετίας.

-Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% εντός μιας διετίας.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

-Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9%.

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Αυτά τα μέτρα θα τα εφαρμόσει άμεσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, κι εφόσον η οικονομία πάρει μπροστά, μέσα από ένα μεγάλο κύμα επενδύσεων, όπως ελπίζει, χωρίς να διακινδυνεύσει η επίτευξη των στόχων, θα προχωρήσει μέσα στην τετραετία και σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.