ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόντρες» για την επένδυση της ΔΕΗ στην ΠΓΔΜ

13:21 - 06 Σεπ 2018 | Πολιτική
«Κόντρες» για την επένδυση της ΔΕΗ στην ΠΓΔΜ
Αντεγκλήσεις στο πολιτικό σκηνικό έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες πως η εταιρεία στην ΠΓΔΜ που εξαγόρασε πρόσφατα η ΔΕΗ, ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων και «στενό» συνεργάτη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Η συγκεριμένη συμφωνία έκλεισε δύο μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και πολλές "φωνές" της αντιπολίτευσης δεν θεωρούν πως το timing είναι τυχαίο.

Η ΔΕΗ εξαγόρασε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τα οικονομικά της σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ.

Ο Ανγκιούσεφ θεωρείται προσωπικός φίλος του Ζάεφ και το καλοκαίρι έκαναν οικογενειακώς διακοπές στη Χαλκιδική.

Πρέπει να απαντήσει σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ποιός έδωσε την εντολή η σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ να αγοράσει εν κρυπτώ- έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ- εταιρεία του αντιπροέδρου των Σκοπίων και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ, σχολίασε εκ μέρους της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας.

«Θα αναζητήσουμε στη Βουλή ποιος έδωσε την εντολή» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μανιάτης

Σταθάκης: Γνωστή η εξαγορά

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης που χαρακτήρισε απόλυτα θεμιτή την εξαγορά της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS στα Σκόπια. Αποτελεί όπως είπε μία σημαντική κίνηση για τη ΔΕΗ και το άνοιγμα της στα Βαλκάνια.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι «η εξαγορά είναι γνωστή εδώ κι ένα χρόνο. Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Η εταιρία πραγματοποίησε γενική συνέλευση μετόχων, η οποία ενέκρινε την εξαγορά. Προηγήθηκαν δε, οι απαιτούμενες αξιολογήσεις. Απορώ τι θυμάται η ΝΔ. Έχει ανοίξει το ντουλάπι και προσπαθεί να δημιουργήσει θόρυβο».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 06 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.