ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλο το πακέτο παροχών του Τσίπρα στη ΔΕΘ

09:53 - 09 Σεπ 2018 | Πολιτική
Όλο το πακέτο παροχών του Τσίπρα στη ΔΕΘ
Ένα πακέτο παροχών, σε βάθος τετραετίας, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιγραμματικά, οι βασικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι:

Συντάξεις

Σε χαμηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός τόνισε πως σύμφωνα με τους αριθμούς και τους δημοσιονομικούς στόχους, αυτή τη στιγμή μοιάζει αχρείαστο. Για το λόγο αυτό τόνισε πως το ζήτημα θα τεθεί στους θεσμούς και εξέφρασε τη σιγουριά του πως η ελληνική πλευρά θα καταφέρει να είναι πειστική και τελικά το μέτρο να μην εφαρμοστεί. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός οριστικές αποφάσεις επί αυτού θα ληφθούν τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Κοινωνικό μέρισμα

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα πως παρά τον υψηλό στόχο για πλεόνασμα, η κυβέρνηση εκτιμά πως θα καταφέρει να πετύχει για ακόμη μία χρονιά υπερπλεόνασμα προκειμένου να μοιράσει και πάλι κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους.

Κλαδικές συμβάσεις, αύξηση κατώτατου μισθού

Μετά από τις σαρωτικές μειώσεις του 2ου μνημονίου, είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι η αύξησή του το 2019, μετά από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Καταβολή αναδρομικών

"Έχουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε αδικίες των μνημονίων και να επιστρέψουμε στους δικαιούχους ποσά που παρανόμως παρακρατήθηκαν", είπε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστικούς και Πανεπιστημιακούς.

anadromika

 

Μείωση του ΕΝΦΙΑ

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο δόσεις.

enfia

 

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

"Λαμβάνοντας πρόσθετη μέριμνα για τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους δικηγόρους, μειώνουμε τις εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή τα 64,5 ευρώ το μήνα", ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας.

eisfores

 

Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων

Σταδιακή θα είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

 

forolo

 

Επιδότηση ενοικίου

"Η επιδότηση ενοικίου είναι ένα μέτρο που θα ενισχύσει τη δυνατότητα των νέων ζευγαριών να κάνουν το βήμα, να ζήσουν μαζί, να δημιουργήσουν οικογένειες", είπε ο Πρωθυπουργός.

epido

 

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς

asfali

 

Κατάργηση φόρου επιτηδεύματος για αγρότες, συναιτερισμούς

epitid

 

Αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ

fpa

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.