ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

12:00 - 09 Σεπ 2018 | Πολιτική
Τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
Προσπάθεια αναίρεσης των βασικών αδυναμιών του νόμου Κατρούγκαλου που οδήγησε σε υπέρμετρες επιβαρύνσεις τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και συνακόλουθα δημιούργησε κλίμα «υποδήλωσης» εισοδημάτων και έντασης φοροδιαφυγής καταβάλλει κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χτες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ «από 1/1/19 επίσης, μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, εώς και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %. Αντίστοιχη μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες».

«Επιπλέον, για όλους τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, μειώνουμε τις εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή τα 64,5 ευρώ/μήνα. Μια παρέμβαση που θα ελαφρύνει δραστικά εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες και θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου η ελάφρυνση μπορεί να φτάσει και στα 1.000 ευρώ το μήνα για ετήσια εισοδήματα 70.000 ευρώ το χρόνο ή παραπάνω.

 

pinakas eisfores

 

pinakas eisfores2

 

pinakas eisfores3

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.