ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚ:Αποφάσισε συζήτηση και Ψήφισμα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι

19:00 - 10 Σεπ 2018 | Πολιτική
ΕΚ:Αποφάσισε συζήτηση και Ψήφισμα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι
Εκτενής συζήτηση και Ψήφισμα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, αποφάσισε να γίνει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από την υποβολή προτάσεων από τις ομάδες της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE) και της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Μιλώντας για λογαριασμό των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών, ο έλληνας ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, αποκάλυψε ότι η εν λόγω πρόταση είχε τεθεί, την προηγούμενη βδομάδα, τόσο στην συνάντηση των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου όσον και στην συνάντηση των γενικών γραμματέων, αλλά απορρίφθηκε.

Επέμεινε δε να γίνει συζήτηση σήμερα Δευτέρα, μία ημέρα πριν μιλήσει ο έλληνας πρωθυπουργός για το «Μέλλον της Ευρώπης» στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής και να υπάρξει και σχετική δήλωση της Κομισιόν γι’ αυτό θέμα.

Υστερα από την «διαδικαστική» παρέμβαση του προέδρου Ταγιάνι, η ελληνίδα ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, μιλώντας για λογαριασμό της ευρωομάδας της Αριστεράς, συμφώνησε να ενσωματωθούν τα αιτήματα και των δύο ομάδων και να τεθούν προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Η κοινή πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και η Ολομέλεια της Ευρωβουλής αποφάσισε και εξειδικευμένη συζήτηση να γίνει για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής αλλά και να εκδοθεί και σχετικό Ψήφισμα.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 10 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.