ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης για ΗΠΑ στη ΔΕΘ:Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

12:52 - 11 Σεπ 2018 | Πολιτική
Φίλης για ΗΠΑ στη ΔΕΘ:Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας
Καιρό είχε να κάνει δηλώσεις ο Νίκος Φίλης, που πάντα προκαλεί αίσθηση με τις παρεμβάσεις του.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επανεμφανίστηκε λοιπόν και έκανε πράγματι μία δήλωση που θα συζητηθεί.

«Timeo Danaos et dona ferentes (Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας)». Με αυτό το ρητό ο Νίκος Φίλης σχολίασε την αμερικανική παρουσία, ως τιμώμενη χώρα για αυτή τη  χρονιά στη ΔΕΘ.

Κι αυτή η δήλωση έρχεται αφού κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχαν αποθεώσει την αμερικανική αποστολή.

Κρατώντας επιφυλακτική στάση, ο Νίκος Φίλης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη φράση ως  κάτι καθυστερημένο και αντιαμερικανικό, αλλά δυστυχώς στην περιοχή μας επιχειρούνται ανατάξεις γεωπολιτικές. Φτιάχνονται, δυστυχώς άξονες και προνομιακές συμμαχίες. Και η αλήθεια είναι πως ''δενόμαστε'' στο άρωμα των αμερικανών, θέλουμε δε θέλουμε».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Εχουμε μια διοίκηση Τραμπ που ανοίγει ''πληγές'' και εμείς είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα μας. Παραμένουμε βέβαια στην ΕΕ. Μην βλέπουμε τις όποιες επενδύσεις με πολιτική αφέλεια. Πρέπει να ξέρουμε από ποιο έδαφος κάνουμε εξωτερική πολιτική. Η πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική πρέπει να διαφυλαχτεί από άποψη χειρισμού. Θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των αμερικανών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.