ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τσίπρα: Δεν συζητάμε επίσκεψη στη Μόσχα

14:38 - 11 Σεπ 2018 | Πολιτική
Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τσίπρα: Δεν συζητάμε επίσκεψη στη Μόσχα
Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, τόνισε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας εξομάλυνσης των σχέσεων της Ελλάδας με τη Μόσχα, προετοιμάζει να επισκεφθεί τον Πρόεδρο Πούτιν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, το Κρεμλίνο τον διαψεύδει.

«Η επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία το 2018 δεν συζητείται αυτή τη στιγμή», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ωστόσο, η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, που ανέφερε ότι έχει πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στο 2018.

"Έχω πρόσκληση να επισκεφθώ τη Μόσχα, μέσα στο 2018 και να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Πούτιν. Γνωρίζετε ότι το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις μας πέρασαν μια μικρή περιπέτεια, δώσαμε τα μηνύματα που έπρεπε να δώσουμε – πιστεύω ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε τα μηνύματα αυτά – τώρα δουλεύουμε προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να ενισχυθεί η συνεργασία, σε μια σειρά από τομείς", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
Το Κρεμλίνο έχει, πάντως, άλλη εικόνα...
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.