ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εκρηκτική κατάσταση στα Βαλκάνια τρομοκρατεί τον Ζάεφ

09:10 - 13 Σεπ 2018 | Πολιτική
Η εκρηκτική κατάσταση στα Βαλκάνια τρομοκρατεί τον Ζάεφ
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και ιδίως βόρεια των Σκοπίων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

"Στο παρελθόν η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν δυναμική, επαναστατική αλλά και εκρηκτική. Βλέπουμε πάλι πως είναι εκρηκτική η κατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορά μας" ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

"Ως πρόεδρος της κυβέρνησης και έχοντας όλες τις πληροφορίες είμαι ανήσυχος για τη χώρα και έχω κάθε λόγο να είμαι ανήσυχος. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως η χώρα είναι ασφαλής" συνέχισε ο ίδιος.

Ψηφίστε «ναι». Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορα

Η εκρηκτική κατάσταση στα Βαλκάνια είναι και ένας από τους λόγους που ο Ζάεφ προτρέπει τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως για πολλοστή φορά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, «ακύρωσε» τη συμφωνία των Πρεσπών με μήνυμά του στο Facebook, κάνοντας λόγο για μακεδονική ταυτότητα.

Ειδικότερα τόνισε:

«Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα. Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Μακεδονίας», ανέφερε ο ίδιος απευθυνόμενος στους πολίτες ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης ο Ζάεφ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε «Ευρωπαϊκή Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως «Με τη συμφωνία προστατεύσαμε τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 13 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.