ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

15:41 - 13 Σεπ 2018 | Πολιτική
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε κατηγορηματικά πως το Κομμουνιστικό Κόμμα θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν και εφόσον έρθει προς επικύρωση στην ελληνική Βουλή.

Όπως είπε «είναι μια συμφωνία, η οποία δεν βοηθά στην επίλυση ούτε διμερών προβλημάτων, ούτε γενικότερα τη σταθερότητα και τη φιλία των λαών στην περιοχή»,

Πρόσθεσε δε ότι το σκεπτικό του ΚΚΕ βασίζεται σταθερά από το 1991 και έκτοτε συνεχώς, ότι «πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά και η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί των Βαλκανίων, σ' αυτό το διαίρει και βασίλευε, που κυρίως ως βάση του έχει την ευρωατλαντική πολιτική, την πολιτική ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως είναι το ΝΑΤΟ για παράδειγμα, όπως είναι οι ΗΠΑ πιο συγκεκριμένα».

«Και βεβαίως η συμφωνία αυτή και η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να υπογραφεί στις Πρέσπες και να υπογράψει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ, ήταν μόνο και μόνο για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και συνέχεια φυσικά και στην ΕΕ» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται καθόλου τους πανηγυρισμούς των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ ότι «έτσι κατοχυρώνεται η ασφάλεια κι η σταθερότητα στην περιοχή» καθώς «ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, ποτέ στην ιστορία της πατρίδας μας και γενικότερα των Βαλκανίων, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν υπήρξαν παράγοντας σταθερότητας, ασφάλειας και εγγύησης των συνόρων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.