ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Ξενογιαννακοπούλου τάζει προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο

13:20 - 14 Σεπ 2018 | Πολιτική
H Ξενογιαννακοπούλου τάζει προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο
Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο εντός του 2019 υπόσχεται η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

"Το 2019 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη 7.906 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ", δήλωσε η υπουργός στο ρ/σ news247.

Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «με το 1 προς 5 στο προσωπικό του δημοσίου που επιδιώκει, δηλαδή για κάθε πέντε δημόσιους υπαλλήλους που αποχωρούν να προσλαμβάνεται ένας, μας φέρνει πίσω στην πιο σκληρή φάση του μνημονίου».

Γα τους συμβασιούχους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις προσλήψεις θα έχουν προτεραιότητα μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθεί η ειδική εμπειρία:

«Οι συμβασιούχοι προσλαμβάνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος διαγωνισμός για μόνιμους στην καθαριότητα. Η βασική πρόθεση είναι να προσληφθούν νέοι άνθρωποι. Πώς μπορούμε να εισάγουμε την ψηφιακή τεχνολογία με γηρασμένο προσωπικό; Η ΝΔ έχει αντίληψη κοινωνικού αυτοματισμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβασιούχων εφόσον πληροί τα κριτήρια θα μπορεί να προσληφθεί μόνιμα», τόνισε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.