ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική προτεραιότητα Μητσοτάκη η στήριξη της επιχειρηματικότητας

14:08 - 15 Σεπ 2018 | Πολιτική
Πολιτική προτεραιότητα Μητσοτάκη η στήριξη της επιχειρηματικότητας
Ως άμεση πολιτική προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στήριξη στην επιχειρηματικότητα.

Συνομιλώντας με νέους επιχειρηματίες στο ειδικό περίπτερο της ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο σπόρος της επιχειρηματικότητας πρέπει να φυτρώσει και να δώσει καρπούς. "Η κρίση μας πλήγωσε. Αλλά αν κάτι προέκυψε από αυτήν είναι η στροφή στην επιχειρηματικότητα. Εγώ προέρχομαι από αυτό το οικοσύστημα. Κάποτε πασχίζαμε να πείσουμε τους νέους ότι αξίζει να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση. Χρειάζεται να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της έρευνας και της παραγωγής στα πανεπιστήμια. Χρειαζόμαστε καλύτερη φορολόγηση και στο κεφάλαιο και στην εργασία", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας ακόμη ένα στίγμα της πολιτικής του για το αύριο της χώρας.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη ΔΕΘ περίπου στις 10.30 το πρωί συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περίπτερα της φετινής διοργάνωσης και στο περίπτερο των ΗΠΑ που είναι η τιμώμενη χώρα.

Στις 20.00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και αύριο στον ίδιο χώρο θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 13.00 μετά το μεσημέρι.

kuriakos mitsotakis deth 15

Οι έξι άξονες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα "Μπορούμε", παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Η οικονομία, οι θεσμοί, η ασφάλεια, η παιδεία, η διεθνής παρουσία της χώρας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, είναι οι έξι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του κ. Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο.

Το βασικό μήνυμα της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι το «Μπορούμε». «Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής» εξηγούν πηγές της Ν.Δ και προσθέτουν:

«Γιατί η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας».

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα δείξει και τη διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο σημειώνουν πως δεν έπεισε πως έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα. Αντίθετα, επιμένουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο σχέδιο, χωρίς παροχολογίες.

Από τη ΝΔ αναφέρουν δε πως για όσα δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος σημαίνει πως μπορεί να τα επιτύχει, όταν βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού.

Κύκλοι της Πειραιώς τονίζουν τέλος πως ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους.

kuriakos mitsotakis deth 14

Εξαγγελίες σε συνάντησή του με startups στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε διάλογο με εκπροσώπους startups εταιρειών, άκουσε τα προβλήματά τους για τη γραφειοκρατία, στο «εχθρικό», όπως είπαν, περιβάλλον που καλούνται να λειτουργήσουν, με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

«Η κρίση μάς πλήγωσε όλους πολύ, αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας προς την επιχειρηματικότητα. Νομιμοποιήθηκε και πολλοί νέοι πια βλέπουν στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης τη διέξοδο για να φτιάξουν την καριέρα τους και τη ζωή τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των startups, σημείωσε: «Θέλω να μείνετε στην Ελλάδα. Κάποιοι κάποια στιγμή θα φύγετε στο εξωτερικό, αλλά κρατήστε πάντα στην καρδιά σας την Ελλάδα κι ένα κομμάτι της δουλειάς που κάνετε πάντα στην Ελλάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως και ο ίδιος προέρχεται από το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και υπογράμμισε πως «για να επιτρέψουμε σ' αυτόν τον σπόρο της επιχειρηματικότητας να ριζώσει, να φυτρώσει και να δώσει καρπούς, χρειάζονται τα εξής:

1. Πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Έχουμε πια πολλές δομές στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να δώσουν μια χρηματοδοτική διέξοδο σε νέες επιχειρήσεις». Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της χορήγησης κινήτρων και είπε: «Θέλω περισσότερους πλούσιους Έλληνες, ειδικά από τον χώρο της ναυτιλίας, να μπορούν να επενδύουν στα πολύ πρώτα στάδια της δημιουργίας τους».

«2. Απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου, μεγαλύτερη ευκολία στη δυνατότητα δημιουργίας νέων επιχειρηματικών δομών.

3. Φορολογικά κίνητρα κι άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, όπως μετατρέψιμα δάνεια που μπορούν να δίνονται πιο εύκολα στους εργαζόμενους, ώστε να νιώθουν ότι είναι συμμέτοχοι σ' αυτή την προσπάθεια.

4. Να πάμε να βρούμε τα Πανεπιστήμιά μας και να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ έρευνας και παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι και για τα πνευματικά δικαιώματα των Πανεπιστημίων πρέπει να βρούμε κάποιες εύκολες κι απλές λύσεις, ώστε να μπορούν αυτά να μεταφέρονται κι ο ερευνητής δημιουργός να μπορεί να ξέρει ότι απολαμβάνει τα οφέλη του κόπου του.

5. Χρειαζόμαστε, βέβαια, και καλύτερη φορολόγηση και στο κεφάλαιο, αλλά και στην εργασία, για τις εταιρείες που μεγαλώνουν».

Ως προς το ζήτημα της φορολογίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ξέρει πολύ καλά πως αρκετές επιχειρήσεις σήμερα με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν καλό κόσμο κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φτάσει σε κάποιο στάδιο. Όπως είπε, «εμείς λέμε ξεκάθαρα μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, 20% φόρο στο εισόδημα, 5% στα μερίσματα και μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στο 15% εντός μιας τετραετίας. Εμείς θέλουμε να ξανακάνουμε την εργασία στη χώρα ανταγωνιστική».

Παράλληλα, εξήγγειλε μειωμένη φορολογία (10%) για κέρδη που απορρέουν από πνευματικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε επενδύσεις και στο ανθρώπινο κεφάλαιο κι αυτό σημαίνει:

- Μια άλλη παιδεία σε επίπεδο Πανεπιστημίων και τεχνικής εκπαίδευσης.

- Μεγαλύτερη σύνδεση με την παραγωγή.

- Περισσότερα ξενόγλωσσα προγράμματα.

kuriakos mitsotakis deth

Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 15 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.