ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν διαπραγματεύομαι τη μείωση φόρων και εισφορών

14:05 - 16 Σεπ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν διαπραγματεύομαι τη μείωση φόρων και εισφορών
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξέπλευσε από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την συνέντευξη Τύπου του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, , στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

«Εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός πρώτη προτεραιότητα θα είναι η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού και θα κάνω ότι χρειάζεται για να γίνει αυτό πράξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «εάν αυτό δεν γίνει όταν τελειώσει το μαξιλάρι ρευστότητας η χώρα θα είναι απόλυτα εκτεθειμένη στις ορέξεις των αγορών. Η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα με αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα, προψηφισμένα μέτρα και αυστηρό καθεστώς επιτροπείας. Αυτό ονομάζουμε τέταρτο μνημόνιο».

Το πρόγραμμά μας διαφέρει από του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυστηρά κοστολογημένο και επισήμανε πως «δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δίνει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιράζει φτώχια μέσω επιδομάτων, ενώ υπερφορολογεί για να μεγαλώσει το κράτος. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και να συμμαζέψουμε το κράτος, υποστήριξε.

«Παρουσίασα ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη», τόνισε και το χαρακτήρισε φιλόδοξο καθώς προβλέπει ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 θέσεων απασχόλησης την επόμενη πενταετία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ψηφίσει τις ελαφρύνσεις που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση δήλωσε πως θα περιμένει να δει τι θα έρθει στη Βουλή. «Αν ερμήνευσα καλά τον κ. Τσακαλώτο κατάλαβα ότι από το μενού των μέτρων έχει συμφωνηθεί μόνο η κοστολόγηση με τους δανειστές», σημείωσε για να προσθέσει ότι «μέτρα που θα είναι ευθυγραμμισμένα στη δική μας λογική δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

Ανέφερε ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ όπου είπε ότι η ΝΔ θέλει να επωφεληθούν όλοι από τη μείωση και όχι συγκεκριμένες ομάδες, όπως η κυβέρνηση.

Ο ΕΝΦΙΑ και οι αρμοδιότητες των Δήμων

Μέχρι το 2021 η είσπραξη του φόρου αλλά και ο ύψος του θα καθορίζεται από τους Δήμους και θα περικοπούν οι πόροι που εισπράττουν από το κράτος σήμερα (περίπου δυο δίσ.). Ετσι οι δήμοι θα μπορούν να αυξήσουν το φόρο αλλά θα λογοδοτούν στους πολίτες τους.

Τόνισε ότι θα πρέπει να περάσουν περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους αλλά και ότι απαιτείται μια διετή μεταβατική περίοδο.

123sdfsdf

Το ψηφισμένο μέτρο της μείωσης των συντάξεων

Η κυβέρνηση ψήφισε τη μείωση των συντάξεων αλλά είναι αχρείαστο μέτρο, τίμημα της αναξιοπιστίας Τσίπρα. Εκανε λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης. «Μακάρι να μην εφαρμοστεί. Το ίδιο ισχύει για το αφορολόγητο που είναι ψηφισμένο μετρό. Γι’ αυτό λέω να μειωθεί ο πρώτος συντελεστής στο 9% αντί 22%», τόνισε.

Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι «ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα». Ενώ σε ότι αφορά το επικουρικό όπως είπε θα υπάρξει μεταβατικό διάστημα για να προστατευτούν οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι αλλά και αυτοί που πρόκειται να βγουν σύντομα στη σύνταξη.

Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση για τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις και καυτηρίασε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι το πρόβλημα στο ασφαλιστικό θα λυθεί καθώς θα φεύγουν από ζωή όσοι είναι τώρα στα 70 χρόνια.

Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, για να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα και για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ είπα στους πολίτες ότι η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλά συνέχεια για το πόσο σημαντική κατάκτηση είναι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία. Από τη στιγμή όμως που θα κυρωθεί και κυρώνεται ταυτόχρονα και το ζήτημα του ΝΑΤΟ, το ζήτημα αυτό τελειώνει».

Στη συνέχεια προσθέτει «Αυτή η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν. Λέω τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Εξήγησα με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι η στάση μας και η θέση μας στο ΕΛΚ. Μίλησα για μια συμφωνία που βρίσκει αντίθετη την ελληνική κοινή γνώμη. Μίλησα για τα ζητήματα ταυτότητας και εξήγησα στους Ευρωπαίους γιατί δεν έπρεπε να αποδεχθούμε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Λέω τα ίδια μέσα και έξω».

Τέλος τόνισε «τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος» γιατί είναι αυτός που λέει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία, εξακολουθεί όμως να παρέχει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης, που λέει ότι θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή. Εμείς αξιοποιήσαμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα για να μην ψηφιστεί.

dxzczxczxc34243

Καμία μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσω σε μεγάλο συνασπισμό που θα περιλαμβάνει το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επιδιώξω το καλύτερο αποτέλεσμα. Και αυτοδύναμος θα επιδιώξω ευρύτερες συγκλίσεις. Σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, τόνισε.

Την επόμενη ημέρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρχει κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.