• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Χατζησωκράτης: Ζητάμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι η Αριστερά

20:31 - 17 Σεπ 2018 | Πολιτική
Σαφείς διαφορές στα προγράμματα που παρουσίασαν στην ΔΕΘ οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο εκτίμησε ότι «προβαίνουν σε μια ακατάσχετη παροχολογία την ίδια ώρα που και οι δυό τους δήθεν την ξορκίζουν».

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Χατζησωκράτης είπε: «Ακούσαμε πλέον και τα δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα και τις δύο εκδοχές διακυβέρνησης. Διαφορετικές, όντως. Την «Θεσσαλονίκη» του κ. Τσίπρα και την «Θεσσαλονίκη» του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική στόχευση την αναδιανομή. Η ΝΔ με κεντρική στόχευση την παραγωγή».

Οπως εξήγησε «όλα όμως αυτά στις εξαιρετικές συνθήκες της κρίσης και των Μνημονίων, εκφράζονται: Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιζάρει στους περισσότερους φόρους και στη συρρίκνωση των αναγκαίων δημόσιων δαπανών για να μπορεί να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο υπερπλεόνασμα για να το αναδιανείμει όχι στους πολίτες αλλά σε αυτούς που θεωρεί ως πελάτες του. Με τη ΝΔ να μιζάρει στη μείωση των φόρων, με απροσδιόριστη μείωση των δαπανών, χωρίς να ενδιαφέρεται για την αναδιανομή».

Κατά τον κ. Χατζησωκράτη το ΚΙΝΑΛ σε αντίθεση και με τους δύο, λέει: «ναι στην παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά και επιμένει στη απαραίτητη δίκαιη αναδιανομή».

«Ζητάμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ήττα του όμως αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει ούτε την ήττα των ιδεών και των αξιών της αριστεράς , αλλά ούτε και να αφήσει ζωτικό χώρο για την επικράτηση μιας δεξιάς ατζέντας και της ΝΔ» διευκρίνισε και καταφέρθηκε εναντίον του διχασμού που επικρατεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Το «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει την απάντηση στο: «να τελειώνουμε με την αριστερά και να την εμποδίσουμε και θεσμικά να επανακάμψει» του κ. Βορίδη» είπε και πρόσθεσε: «Είναι θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε γενικά στο ξεπέρασμα του διχασμού και της ακραίας πόλωσης αλλά δεν φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από τον κ. Βορίδη».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την θέση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου για ειδικά δικαστήρια και εξεταστικές επιτροπές ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε: «Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για σύγκλιση ειδικού δικαστηρίου, σχετικά με τη διακυβέρνηση Τσίπρα, μετά τις εκλογές, είναι λάθος. Τροφοδοτούν τον διχασμό και τη πόλωση. Η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση και όχι ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και να επαναλαμβάνει τα λάθη που διαπράξαμε ως αριστερά το 1989, όταν τα πολιτικά ζητήματα και οι κομματικές συγκρούσεις έγιναν υπόθεση δικαστικής διαμάχης. Είναι καιρός να συμβάλουμε σε μια εικόνα του πολιτικού συστήματος που θα έχει προγραμματικές αντιπαραθέσεις και όχι κομματικό μίσος».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman