ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: Με αυτοδιοικητικά κριτήρια οι επιλογές προσώπων-Επίθεση σε Μπακογιάννη

18:22 - 18 Σεπ 2018 | Πολιτική
Σκουρλέτης: Με αυτοδιοικητικά κριτήρια οι επιλογές προσώπων-Επίθεση σε Μπακογιάννη
Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσωπα που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέπτυξε ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας πως το βασικό κριτήριο δεν θα είναι κομματικό, αλλά αυτοδιοικητικό. Στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσε επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη, που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί την επιλογή της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας.

«Στην αυτοδιοίκηση θα πρέπει κανείς να επιδιώκει συνεργασίες, αλλά με κάποια αυτοδιοικητικά κριτήρια. Δεν μπορεί να πάμε με έναν χοντροκομμένο τρόπο να μεταφέρουμε κάποιες συμμαχικές αντιλήψεις ερήμην των τοπικών ιδιομορφιώνκαι τελικά, ερήμην κάποιων αυτοδιοικητικών προγραμματικών συγκλίσεων. Αυτό θα ήταν σε βάρος της ίδιας της αυτοδιοίκησης. Όσοι δεν το σεβάστηκαν αυτό, ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη. Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια, όπου την ίδια στιγμή, στη μία κάλπη κάποιος εκφραζόταν υπέρ του "α" κόμματος, αλλά δεν στήριζε τον υποψήφιο του ίδιου κόμματος στην άλλη κάλπη διότι δεν είχε κάτι να του πει για τη ζωή του, για την πόλη του και για την καθημερινότητα. Να μη τα "τσουβαλιάζουμε" όλα αυτά. Στον χώρο της αυτοδιοίκησης επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε νικηφόρα συμμαχικά σχήματα, προοδευτικά σχήματα, αλλά στη βάση σαφέστατων προγραμματικών συγκλίσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Η Αθήνα και ο Μπακογιάννης

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του άφησε αιχμές για τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει το χρίσμα της ΝΔ για τον δήμο Αθηναίων, λέγοντας «Προτεραιότητα για την επιλογή που θα κάνουμε στην Αθήνα -παρόλο ότι είναι κεντρική πολιτική σκηνή ο δήμος της Αθήνας και ταυτόχρονα, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε δήμος- θα είναι να βρούμε μια προσωπικότητα η οποία θα εγγράφεται στη συνείδηση του κόσμου ως ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβάλει στο να βελτιώσει τη ζωή, την καθημερινότητα, να συμβάλει στα μεγάλα ζητήματα των απορριμμάτων του δήμου της Αθήνας, των αναπλάσεων που πρέπει να γίνουν. Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που αποτυπώνονται στη ζωή της πόλης. Από το Airbnb, που είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα σε μεγάλα κομμάτια του δήμου της Αθήνας και πολλά άλλα. Θέλω να πω, μη βγάζουμε έξω από τη συζήτηση την αυτοδιοικητική ύλη, από αυτή έχει ανάγκη ο κόσμος για να ξαναδούμε τα ζωντάνεμα της αυτοδιοίκησης και να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την αυτοδιοίκηση ως τον διάδρομο που θα οδηγήσει διάφορα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αναφέρομαι ευθέως στον κ. Μπακογιάννη».

Ο Μπουτάρης

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένα καλό αυτοδιοικητικό παράδειγμα στη βάση αυτής της αντίληψης που λέμε, που θα ήταν μειωτικό και περιοριστικό - περιοριστικό περισσότερο - για τον ίδιο να λέγαμε ότι αποτελεί η στήριξή του μία συνεννόηση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι έτσι. Έχει να επιδείξει ένα έργο για την πόλη το οποίο δεν υποτάσσεται στο πλαίσιο μιας τέτοιας λογικής όπως αυτής που είπαμε πριν. Δεν είναι η αντανάκλαση μιας συνεννόησης από το κεντρικό πολιτικό επίπεδο προς το πεδίο της αυτοδιοίκησης. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.