ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρούτσης: Η ανεργία αποκλιμακώνεται με ευέλικτη εργασία

18:35 - 18 Σεπ 2018 | Πολιτική
Βρούτσης: Η ανεργία αποκλιμακώνεται με ευέλικτη εργασία
«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης –που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς», σχολιάζει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία της «Εργάνης», για τον Αύγουστο και το οκτάμηνο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «τα στοιχεία μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, και έρχονται να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα και όσα είπε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

«Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», σημειώνει ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης –που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.