ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου

19:29 - 18 Σεπ 2018 | Πολιτική
Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου
Δύο δικογραφίες για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τη μεταβίβαση του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο, διαβιβάστηκαν την Τρίτη στη Βουλή, η οποία καλείται να διερευνήσει αν προκύπτει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τον πρώην υπουργό.

Η Βουλή θα αποφασίσει εάν η πράξη που του αποδίδεται τελέστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, οπότε είναι παραγεγραμμένο όπως και το αδίκημα της απιστίας που αντιμετώπιζε, ή αν τελέστηκε επ’ αφορμή των υπουργικών καθηκόντων του, οπότε δεν έχει παραγραφεί.

Σε αυτή την περίπτωση η δικογραφία θα πρέπει να επιστρέψει στην τακτική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου, προκειμένου να διερευνήσουν εάν συντρέχει λόγος να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην υπουργού συμπληρωματική κατηγορία και για το αδίκημα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από την Ελβετία και την Κύπρο, που αφορούν τόσο σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, όσο και διαφόρων off shore.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έχουν κληθεί να απολογηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με βασικό αδίκημα αυτό της απιστίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.