ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης: Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα

18:40 - 19 Σεπ 2018 | Πολιτική
Φίλης: Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα
Με αφορμή το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, ο Νίκος Φίλης δεν μάσησε τα λόγια του και επέκρινε ορισμένες επιλογές του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα, βέβαια επέκρινε τη στάση της ΝΔ απέναντι στη δημόσια τηλεόραση.

«Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα και το χάνει η κυβέρνηση, όχι με την έννοια ότι ελέγχει την ΕΡΤ, αλλά πήρε την πρωτοβουλία να την ανοίξει και θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τον ιδιωτικό τομέα ραδιοτηλεόρασης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι «παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία».

Ερωτηθείς αν η Εκκλησία τον «έκοψε» από την κυβέρνηση απάντησε: «Κάντε τον σταυρό σας να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη χώρα μας. Το να υπάρχει βέτο της Εκκλησίας δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει βέτο της Εκκλησίας για εμένα».

Για το ζήτημα των συντάξεων, επεσήμανε πως δεν πρέπει να περικοπούν σε καμία περίπτωση. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι «θα γίνουν όλες οι δυνατές πολιτικές κινήσεις για να μην μειωθούν οι συντάξεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.