ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίτσας: Παίρνουμε άριστα στην διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό

12:23 - 20 Σεπ 2018 | Πολιτική
Βίτσας: Παίρνουμε άριστα στην διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό
Η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδας, λόγω των συνεχών επικρίσεων που δέχεται για τις συνθήκες που επικρατούν στα hot spots προσφύγων και μεταναστών και ιδιαίτερα στη Μόρια. Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων που παίρνει η χώρα μας από την ΕΕ, με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, να δηλώνει, πάντως, πως η Ελλάδα έχει διαθέσει άριστα τα χρήματα που έχει εισπράξει.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαριτσιώτη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους καταυλισμούς προσφύγων, αλλά τόνισε πως σύντομα θα υπάρξουν ενέργειες ώστε να βελτιωθεί το πρόβλημα.

Ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά ενώ προανήγγειλε την έναρξη εργασιών για βιολογικό καθαρισμό στην Μόρια.

Αναφορικά με την διαχείριση των κονδυλίων και τις καταγγελίες για αδιαφάνεια ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει ότι είναι θέμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε «Μιλάτε για αδιαφάνεια την στιγμή που η Κομισιόν λέει ότι από όλους τους ελέγχους η αρχή μας έχει πάρει άριστα. Από την τακτική χρηματοδότηση έχουμε 566 εκατ. μέχρι το 2020. Από αυτά έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε δαπάνες 35% κάτι πάνω 200 εκατ. ευρώ. Από την έκτακτη χρηματοδότηση οι πόροι είναι 570 εκατ. ευρώ. Από αυτά 388 εκατ. ευρώ (68%) πήγαν σε ΜΚΟ (Υπατη Αρμοστεία και Διεθνή οργανισμό Μετανάστευσης) και 182 εκατ ευρώ σε κρατικούς φορείς με βασικότερους το ΥΠΕΘΑ για να στήσει πάνω από 40 κέντρα φιλοξενίας εκ των οποίων τα 28 είναι από πολύ καλά έως άριστα. Τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την ΕΕ ελέγχονται και έχουμε πάρει άριστα» ενώ συμπλήρωσε «Δημοσιεύτηκε χθες στην διαύγεια απόφαση για πίστωση 63 εκατ. ευρώ για συντήρηση σίτιση στα νησιά. Πρώτο έργο είναι ο βιολογικός καθαρισμός Μόριας και θα πάνε 70 χιλ ευρώ . Το έργο γίνεται αργά αλλά φταίει η γραφειοκρατία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.