ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: «Κοντόφθαλμη» η λογική των τειχών

16:46 - 20 Σεπ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: «Κοντόφθαλμη» η λογική των τειχών
Για δύο στρατόπεδα, εντός της ΕΕ, αναφορικά με το προσφυγικό, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στο Σάλτσμπουργκ.

"Η Ευρώπη έχει δύο στρατόπεδα: εκείνους που επιθυμούν τείχη και όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με αλληλεγγύη τα αίτιά του, στις ρίζες τους", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, στη Σύνοδο συμφωνήθηκε πλήρως η επιτάχυνση των διαδικασιών για αναβάθμιση της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών.

Ταυτόχρονα, εξετάστηκε η δυνατότητα αναβάθμισης και εξευρωπαϊσμού της διαδικασίας ασύλου, ώστε οι χώρες υποδοχής να μην αναλαμβάνουν όλο το βάρος, όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ανάγκη δίκαιης αναθεώρησης της διαδικασίας του Δουβλίνου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη» τη λογική των τειχών, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο άλλο στρατόπεδο.

«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει ένα όραμα για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει μπροστά της»,  υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.