ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Ντροπιαστική αναφορά Τσακαλώτου στους συνταξιούχους (video)

14:04 - 21 Σεπ 2018 | Πολιτική
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της επιτίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή αναφορά του για τους συνταξιούχους στο 13ο ελληνικό Roadshow. Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε το ίδιο επιχείρημα με αυτό του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, πως δηλαδή «οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Η ΝΔ δημοσιοποίησε μάλιστα και βίντεο με τη συγκεκριμένη ατάκα του κ. Τσακαλώτου.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.