ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η κατάσταση στη Μόρια είναι κόλαση

14:59 - 21 Σεπ 2018 | Πολιτική
Γεννηματά: Η κατάσταση στη Μόρια είναι κόλαση
Καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης ήταν η Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια είναι εφιαλτική, επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

«Η κατάσταση εδώ στη Μόρια είναι τραγική. Είναι κόλαση. Και ας την αποκαλεί η κυβέρνηση απλά μια δύσκολη κατάσταση. Η Κυβέρνηση απέτυχε», τόνισε η κα. Γεννηματά για να συμπληρώσει: «Είχαμε προσφυγική κρίση, την έκανε ανθρωπιστική», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «έχει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει το νησί».

«Η τοπική κοινωνία υποφέρει και χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν στα κέντρα υποδοχής. Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ «αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό. Και βέβαια της ανικανότητας τους να διαχειριστούν με διαφάνεια τους  σημαντικούς πόρους που διέθεσε η  Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Επιβάλλεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Τώρα πριν είναι αργά. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατάπιαν τη γλώσσα τους  γι αυτό μπροστά

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.