ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλασιασμό του εμπορίου με την Ελλάδα «βλέπει» ο Ζάεφ

21:42 - 24 Σεπ 2018 | Πολιτική
Διπλασιασμό του εμπορίου με την Ελλάδα «βλέπει» ο Ζάεφ
Την ελπίδα του ότι η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα τονώσει το διμερές εμπόριο της πΓΔΜ με την Ελλάδα, μοιράστηκε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, τα άρθρα 13 και 14 της συμφωνίας καθορίζουν το πλαίσιο για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

«Αναμένουμε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα διπλασιαστεί» υπογράμμισε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα mia.

«Συστήνω στους πολίτες της Μπίτολα να επικεντρωθούν στην κατάκτηση της ελληνικής αγοράς, η οποία είναι μια εξαιρετική αγορά. Είμαι πεπεισμένος ότι εμείς ως χώρα, θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας με την Ελλάδα, καθώς αποτελεί μια δίκαιη λύση με πολιτικό αντίκτυπο. Ενθαρρύνει τη φιλία και τη συνεργασία και μας ανοίγει τις πύλες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, χάρη στην είσοδο στο ΝΑΤΟ. «Ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα έχουμε την ευκαιρία συμμετοχής στις δημόσιες ενισχύσεις, οι οποίες ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ» εξήγησε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε, ότι η διαδικασία ένταξης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.