ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδιασμός ΝΔ για εκλογές…δημοψήφισμα για το Σκοπιανό και πρόταση μομφής

07:55 - 28 Σεπ 2018 | Πολιτική
Σχεδιασμός ΝΔ για εκλογές…δημοψήφισμα για το Σκοπιανό και πρόταση μομφής
Τη Συμφωνία των Πρεσπών προτάσσει η ΝΔ στο πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων στο άμεσο μέλλον, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τους τομεάρχες του κόμματος να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλειστή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς θεωρεί πως μπορεί να προκαλέσει άμεσα πολιτικές εξελίξεις.

Από όσα είπε προκύπτει πως η ΝΔ θα επιδιώξει να επισπευθεί η προσφυγή στις κάλπες για εθνικές εκλογές προτάσσοντας το συγκεκριμένο θέμα. Η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ζητά εκλογές πριν την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος μετά θα είναι δύσκολο να γίνουν εκ νέου αλλαγές, υπονοώντας ότι αυτό είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο πριν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές… δημοψήφισμα

Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και θα πρέπει, μέσω των εκλογών, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση παραχωρεί την Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν δηλαδή να έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό.

Πρόταση μομφής

Επίσης, η ΝΔ προτίθεται να παίξει το χαρτί της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, κάτι που θα μπορέσει να κάνει μετά τις 17 Δεκεμβρίου –οπότε και συμπληρώνεται ένα εξάμηνο από τον Ιούνιο, που είχε προχωρήσει στην ίδια κίνηση.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως μία τέτοια κίνηση θα φανερώσει τις πραγματικές προθέσεις του Πάνου Καμμένου που τώρα λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν φέρει προς επικύρωση στην ελληνική Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:50 - 28 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.