ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρέτσος: Όνειρο της ΝΔ να κλείσει την ΕΡΤ

16:07 - 29 Σεπ 2018 | Πολιτική
Κρέτσος: Όνειρο της ΝΔ να κλείσει την ΕΡΤ
«Αφεντικό» της ΕΡΤ είναι ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που πληρώνει το τέλος, γι' αυτόν δουλεύουν στην ΕΡΤ, σ' αυτόν απευθύνονται και σ' αυτόν απολογούνται, όποτε κάτι δεν γίνεται σωστά τονίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος χαρακτηρίζοντας «μαύρη σελίδα» στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013.

Ο κ. Κρέτσος σε συνέντευξή του στην «Εφ. Συν.» επιτίθεται στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι «το όνειρό της δεν είναι μια ΕΡΤ καλύτερη, είναι μια ΕΡΤ κλειστή» και είναι γνωστό το παιχνίδι της, προσπαθεί να την «απονομιμοποιήσει για να μπορέσει να την ξανακλείσει μετά»,

Υπογραμμίζει επίσης ότι ως υφυπουργός του υπουργείου που εποπτεύει την ΕΡΤ, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να επέμβει στα εσωτερικά της και βεβαιώνει ότι «αφεντικό» της ΕΡΤ είναι ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που πληρώνει το τέλος, αναγνωρίζοντας ότι ο φορέας επιδέχεται βελτίωση, ωστόσο παρατηρεί ότι «κανείς δεν μιλά» για τα «πολύ δυνατά σημεία της» όπως είναι: Η υβριδική τηλεόραση, η κάλυψη πληθώρας αθλητικών γεγονότων, η πλήρης ενημέρωση για τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα, η παροχή δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου σε δεκάδες, φορείς, οι σειρές ποιότητας, τα αφιερώματα του αρχείου της και βεβαίως το video on demand service που διαθέτει.

Παράλληλα, ο κ. Κρέτσος επισημαίνει ότι η ΕΡΤ είναι το μοναδικό μέσο που «εκπέμπει με όλες τις πιθανές τεχνολογικές μορφές εντός και εκτός Ελλάδας».

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στους προγραμματικούς στόχους για τα οπτικοακουστικά μέσα και τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι θα συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τριάμισι χρόνια. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και πολιτικές κινήτρων για να δώσουν νέα ώθηση στον κλάδο και να απαντήσουν στις νέες προκλήσεις της ψηφιακής πολιτικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.