ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ώρα της Σοσιαλδημοκρατίας» για την Γεννηματά οι Ευρωεκλογές 2019

18:06 - 29 Σεπ 2018 | Πολιτική
«Ώρα της Σοσιαλδημοκρατίας» για την Γεννηματά οι Ευρωεκλογές 2019
«Εκλογές - πρόκληση» για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και για τη Σοσιαλδημοκρατία, χαρακτηρίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξαναγίνει η “Σκοτεινή Ήπειρος”».

«Τον ερχόμενο Μάιο οδεύουμε στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκλογές κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Εκλογές πρόκληση, για τον πολιτικό μας χώρο» αναφέρει η κ. Γεννηματά σε άρθρο της στα «Νέα» με τίτλο «Ευρωεκλογές 2019 - Η Ώρα της Σοσιαλδημοκρατίας», προσθέτοντας πως «είναι η ώρα της Σοσιαλδημοκρατίας, της αφύπνισης και κινητοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, οι ευρωεκλογές «προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία για τις Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να βάλουν τέλος στην παρακμή, να προωθήσουν μια αυθεντικά προοδευτική ατζέντα και να κερδίσουν “τις καρδιές και τα μυαλά” των πολιτών».

«Η Ευρώπη είναι σε κρίση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή.  Οι πολιτικές της διαρκούς λιτότητας αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, διευρύνουν τη φτώχεια, προκαλούν ανασφάλεια σε πλατιά λαϊκά στρώματα» σημειώνει προεισοποιώντας ότι «η περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά και στον λαϊκισμό».

Ειδικότερα, όπως παρατηρεί, «η τρομοκρατία, οι μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές, η αστάθεια στον ευρωπαϊκό περίγυρο, η υπονόμευση του πολυμερούς διεθνούς συστήματος, ανοίγουν τον δρόμο σε απόψεις που αμφισβητούν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης». 

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξαναγίνει η “Σκοτεινή Ήπειρος”, να επιστρέψει στους “δαίμονες του παρελθόντος” με την κυριαρχία του αυταρχισμού, την παραβίαση του κράτους δικαίου, ατομικών δικαιωμάτων, ξενοφοβία, ρατσισμό, την κατασκευή τειχών» αλλά «πρέπει να παραμείνει ο χώρος της δημοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας και του ανθρωπισμού».

«Οι Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις έχουν τη μέγιστη ευθύνη να προστατεύσουν και να αναπτύξουν αυτό το πολύτιμο  “Ευρωπαϊκό κεκτημένο” και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές» υπογραμμίζει, προσθέτονας ότι «το δικό μας όραμα είναι μια κοινωνική Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Για το σκοπό αυτό, όπως επισημαίνει, «θα πρέπει να προχωρήσουμε στην επεξεργασία ενός νέου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού σχεδίου» ενός προγράμματος «για την αύξηση του πλούτου και την ακριβοδίκαιη και αναλογική κατανομή της ευημερίας, με προσήλωση στη δημοκρατία και τον απόλυτο σεβασμό στη θεσμική συγκρότηση της Ένωσης».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η προώθηση της σοσιαλδημοκρατικής ατζέντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να γίνει μέσα από ένα ισχυρό μέτωπο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, στη βάση των διαχρονικών αρχών, αξιών και αισθητικής που χαρακτηρίζουν το σοσιαλδημοκρατικό χώρο, στη βάση του συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος και όχι στη λογική των αριθμών και σκοπιμοτήτων που αλλοιώνουν το προοδευτικό μήνυμα.

«Οι πραγματικά σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να εφαρμόζουν αυτά που πιστεύουμε στην πράξη. Να έχουν πραγματικά προοδευτική agenda και όχι αριστερό προσωπείο» αναφέρει, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί στην Ευρώπη να προσποιείσαι τον αριστερό, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και στην χώρα σου να συγκυβερνάς με ακροδεξιά και ρατσιστικά μορφώματα».

«Εμείς λέμε 'ναι' σε προοδευτικές συνεργασίες κεντροαριστερών- σοσιαλδημοκρατών, με δυνάμεις όμως που πραγματικά υπηρετούν την πρόοδο και την δημοκρατία. Λέμε 'όχι' σε ευκαιριακές ετερόκλητες συμμαχίες με τη σκέψη μόνο στους αριθμούς» καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.